Tropische sferen in Winterswijk

Nog nooit ben ik zo verrast door een tuin als de ‘Ibiza tuin’ in Winterswijk. Al ruim 30 jaar bezoek ik als tuinontwerpster en tuinjournalist de meest uiteenlopende en mooiste tuinen maar deze tuin was een complete verrassing! Ik was in shock, positieve shock en heb dagen lopen verkondigen hoe bijzonder verrassend deze tuin is.

Geïnspireerd door de heerlijke tropische sfeer van Curaçao heeft Henk Geurkink, fotograaf en echte beelddenker met een enorme passie voor tuinen en lekker buitenleven samen met Annelies zijn fantasie vertaald in een tuin die je in Nederland niet tegenkomt.

Ibiza of Curaçao ? Nee, Winterswijk !

De tuin bij hun huis is al 25 jaar onderhevig aan veranderingen als gevolg van de levendige fantasie van Henk. Van vijvers naar borders, van stilstaand en stromend water naar een bamboebos. Naast een rustige oase van groen en bloemen is de tuin nu ook voorzien van een buitenkeuken en prachtige stilteplekjes. Op dit moment zijn er zeven heerlijke plekjes om lekker te zitten en wordt elke dag overlegt waar de koffie wordt gedronken, het wijntje of wordt gegeten.

Caribisch strand in Winterswijkse zon

Maar het meest bijzondere tuindeel is het witte strand. Zo’n tien jaar geleden is deze bijzondere strandtuin ontstaan. Gemaakt uit vele kuub’s voegzand op worteldoek drinken Henk en Annelies hun koele drankjes in de zon met de tenen in het zand.

De vakantiesfeer is compleet door de wuivende palmen, bananenbomen, exotische planten en een zwoel muziekje uit een verborgen box. De goed uitgekozen en juiste accessoires maken het sfeertje helemaal compleet. De zachte verlichting bevestigd de lange zomeravond.

Onder het, al even exotisch aandoende, overdekte terras worden lange avonden gevuld met vrienden en een goed gesprek. Alles draait hier om de beleving, het moment van samen genieten en de sfeer. Bovendien heeft deze strandtuin weinig onderhoud nodig waardoor het nog meer genieten is. Af en toe wat gevallen blad harken is eigenlijk het enige werk, zo klaar en niet zwaar bovendien.

Het voegzand is een zandsoort dat uitermate geschikt bleek te zijn. Het blijft liggen als het regent en spoelt niet weg, daarnaast het is zo wit als een Caribisch strand en droogt het zand snel.

De oude stam van een palm met rieten lampenkap.

De exotische planten die in potten staan zoals de kamerlinde, verhuizen in de winter naar de tuinkamer. Door de warmere winters echter kan een deel van deze subtropische planten in de tuin blijven zelfs in de volle grond waar ze het naar hun zin hebben, gezien de grootte van de planten.

Heerlijk luieren op het witte strand

In het voorjaar als de natuurlijke metamorfose van de tuin begint worden de bijzondere planten weer buiten gezet, het strand geharkt en kan de exotische zomer in Nederland, in Winterswijk, beginnen.

Deze bijzondere tuin van Henk en Annelies is te bezoeken op de jaarlijkse open tuindagen of na afspraak via: lieshenk@outlook.com

Laat u verrassen en krijg een blij vakantiegevoel ! Veel plezier.

Gepubliceerd door rendyregtuitgardenconcepts

Ruim 25 jaar internationale ervaring in het creëren van bijzondere tuinen. Concept, ontwerp, beplantingsplannen & advies, workshops en lezingen.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: