Grijze planten zijn echte zon aanbidders

In een warme tuin groeien planten met grijze bladeren het best. Ze houden van zon en vaak ook van droogte. Het is een klasse apart deze grijsbladigen. Ze passen goed in elke bloemenborder tegen kleurige bloemen en in combinatie met groene planten. Gewaagd is het een border in te richten met alleen grijsbladigen. Saai, denkt u, nee hoor ! Helemaal niet.

De vorm van het blad, de diverse kleuren grijs en bijzondere eigenschappen zoals kleur van de bloem, geur en hoogte zorgen voor een unieke en boeiende uitstraling en dat is alles behalve saai.

In Nederland hebben we ook grijze planten zoals de witte hoornbloem (Cerastium) die we vinden op taluds langs sloten, dan wel op de zuidkant en de Alsem (Artemisia) in onbewerkte stukken landschap.

Planten met grijze bladeren bloeien in lila, geel, wit of roze. Een andere aantrekkelijke eigenschap is geur. Sommigen geuren namelijk heerlijk zoals lavendel, salie en de kerryplant.

Als u een heel warm stukje tuin beschikbaar heeft zijn sedums heel geschikt. Er zijn veel soorten met allerlei kleuren blad en bloem, dit zijn enkele grijze soorten. Aangevuld met blauwe grassen zorgen ze samen voor een speels contrast.

Bijen, vlinders en hommels zijn blij als uw grijze planten aanplant. Ze zullen uw tuin vaak bezoeken op zoek naar nectar. Salie (Salvia), Perovskia (ook wel reuzen lavendel genoemd), lavendelsoorten, sedum en kattenkruid (Nepeta) hebben een grote aantrekkingskracht en maken van uw tuin een levende tuin.

Enkele planten met grijze bladeren zijn mijn favorieten. Zoals de prachtige distel, salie (Salvia) en de alsem (Artimisia). De kleur, de vorm maar zeker ook het minimale onderhoud en minimale gebruik van water maken deze planten bij mij geliefd. Ik kan enorm genieten van de variatie van de bloemen en bladeren en de verschillende nuances grijs.

Planten met grijze bladeren doen het ook goed tegen het fris groen bijvoorbeeld het blad van een buxusbol en in combinatie met een enkele vaste plant ertussen zoals Gaura of Echinacea maakt u een bijzonder aantrekkelijke tuin. Veel plezier.

Gepubliceerd door rendyregtuitgardenconcepts

Ruim 25 jaar internationale ervaring in het creëren van bijzondere tuinen. Concept, ontwerp, beplantingsplannen & advies, workshops en lezingen.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: