Herfst

Het is, bijna onmerkbaar, al weer begonnen. Het verkleuren van bladeren, vruchten die vallen, het voorbereiden op de winter. Appels, eikels, vlierbessen en bramen leveren de winter voorraad voor eekhoorns, muizen en bijen.

Rozenbottels

De herfst brengt iets weemoedigs in de tuin. Het afscheid van de zomer vol met uitbundig bloeiende rozen, geurende lavendel en zomerboeketten. Toch is de gouden betovering van het speelse zonlicht op spinnenwebben, de herfstanemonen, gulden roede en asters betoverend. Iets waar ik geen genoeg van kan krijgen.

Druk is het ook in de tuin. De bijen halen hun laatste stuifmeel op de bloeiende klimop. En ik pluk de overgebleven dahlia’s voor op de vaas en steek hier en daar een stek uit voor volgend jaar. Verzamel hazelnoten en kastanjes, maak appelmoes, vries roodgekleurde stoof peertjes in en droog kruiden in bosjes.

De zomer mag dan afgelopen zijn maar het feest van de herfst brengt nieuwe kleuren en geuren om volop van de te genieten.

Gepubliceerd door rendyregtuitgardenconcepts

Ruim 25 jaar internationale ervaring in het creëren van bijzondere tuinen. Concept, ontwerp, beplantingsplannen & advies, workshops en lezingen.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: