Uitbundige borders

Gemengde bloemen borders zijn een feest voor het oog.

Borders kunnen op verschillende manieren worden opgebouwd. Vroeger werden de vaste planten in grote groepen tegen elkaar aangeplant. Vaak in een passend kleurenschema of in één kleur.

Grote groep witte Phloxen

Tegenwoordig zien we de toepassing van ‘weaving’, het door elkaar aanplanten van verschillende planten met een speels effect tijdens de bloei. Ook zijn grassen een geliefde aanvulling omdat grassen de border kunnen versterken of juist verzachten.

De mooiste borders zijn het hele jaar aantrekkelijk door de juiste combinatie van de planten qua hoogte, bloeiwijze, kleur en erg belangrijk de bloeiperiode.

Deze blauw-paarse border staat barstensvol met snijbloemen

Borders worden vaak aangevuld met éénjarige planten en bollen voor een langere bloeiperiode en extra kleur. Om een rustpunt te creëren in de border is de toepassing van buxus- en taxushagen en snoeivormen favoriet. Mooie groene struiken die voor een rustig beeld zorgen op de achtergrond laten de kleurrijke borders nog meer tot hun recht komen.

De paarse bollen van de sierui steken speels boven de bloeiende border uit.

Heerlijk is het ook in de vroege ochtend een uitbundig boeket bloemen te plukken voor de tafel of als cadeautje.

Gepubliceerd door rendyregtuitgardenconcepts

Ruim 25 jaar internationale ervaring in het creëren van bijzondere tuinen. Concept, ontwerp, beplantingsplannen & advies, workshops en lezingen.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: