Verwen de bijen en begin vandaag

Plant nu, voor dat het echt gaat vriezen nog veel krokussen en sneeuwklokjes want voor de bijen is dit een feest direct na de winter. Dan hebben de wilde- en honingbijen namelijk behoefte aan vers stuifmeel.

De bloemen van de krokus gaan helemaal open als de zon er op schijnt dus kies een zonnige plaats. Ook het sneeuwklokje en het lenteklokje (Leucojum) zijn goede stuifmeel aanbieders in het vroege voorjaar. Bijkomend voordeel; deze bollen kunnen in de grond blijven en in de loop der jaren steeds krijgt u steeds meer bloeiende bollen.

Heeft u ruimte in de tuin dan zijn de struiken Viburnum tinus, Mahonie, wilg, winter bloeiende heide en de toverhazelaar favoriet. De heerlijk geurende kamperfolie Lonicera fragrantissima is ook een geliefde heesters van bijen.

Gepubliceerd door rendyregtuitgardenconcepts

Ruim 25 jaar internationale ervaring in het creëren van bijzondere tuinen. Concept, ontwerp, beplantingsplannen & advies, workshops en lezingen.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: